Welkom bij Stars Massageschool. Uniek in Twente. Niet dromen maar doen!

VERDRAAIEN EN VERSTUIKEN 
 
Arnica   Hypericum

Verstuikingen, verdraaiingen en verzwikkingen zijn de meest voorkomende sportblessures in Nederland. In veel gevallen worden deze termen door elkaar gebruikt en ze zijn ook moeilijk van elkaar te onderscheiden. Over het algemeen is de ernst van de blessure afhankelijk van de verschillende weefsels die erbij betrokken zijn.
Als je je enkel verzwikt zal alleen het onderhuids bindweefsel overrekt worden en zul je er vrijwel geen last van ondervinden.
Bij een verstuiking (distorsie) worden ook de banden van het gewricht overrekt; alle verstuikingen zijn dus bandbeschadigingen. In ernstige gevallen kan de band zelfs geheel of gedeeltelijk scheuren. Het gewricht zal in deze gevallen ook altijd blauw verkleuren en zwellen.
De genezing vergt veel meer tijd.
Verdraaide gewrichten kunnen ook zwellen en blauw worden, maar in die gevallen hoeft er geen beschadiging aan de banden te zijn.

Homeopathie
Zoals bij de meeste kwetsuren geldt ook hier: beginnen met Arnica D6, 4x 10 druppels elk half uur. Arnica beperkt de zwelling en de omvang van bloeduitstortingen. Verdraaide of verstuikte gewrichten, gewrichtsbanden en pezen reageren goed op Rhus toxicodendron D6, 3x daags 1 tablet.
Hypericum D6 is het middel dat past bij verstuiking van zenuwrijk weefsel, bijvoorbeeld een verstuikte vinger of teen.
Uitwendig: bij zwellïng kun je altijd een kompres aanleggen dat gedrenkt is in een oplossing van Arnica tinctuur (een theelepel op een kwart liter water), of het gewricht inmasseren met Amiflor zalf. Let er wel op, dat je Arnica en Arniflor alleen kunt gebruiken als de huid onbeschadigd is. Bij een beschadigde huid vormt Belliflor gel een goed alternatief.
 
Home