Welkom bij Stars Massageschool. Uniek in Twente. Niet dromen maar doen!

KNEUZINGEN
  
Rhus Tox
 
Een van de meest voorkomende blessures is een kneuzing. Daarbij raken in de meeste gevallen ook de spieren beschadigd. Een kneuzing ontstaat in de meeste gevallen door een zogenaamd ‘stomp trauma', dat wil zeggen een klap, een slag, een stoot of een trap. Gewoonlijk is een kneuzing het gevolg van een val of een verkeerde beweging tijdens het sporten. Het oppervlakkige weefsel, de huid, raakt hierbij niet beschadigd, maar het onderhuidse weefsel of de daaronder liggende spieren wel. Bij iedere kneuzing scheuren ook bloedvaten en treedt dus een bloeduitstorting op. Het bloed sijpelt tussen de weefsels door en komt vroeg of laat aan de oppervlakte, waar het als een blauwe plek zichtbaar wordt. Bij een kneuzing is de pijn meestal scherp, we zien een behoorlijke zwelling en het gebied kleurt blauw. Trek bij een gekneusde enkel altijd direkt je schoen uit, omdat anders te veel druk ontstaat wanneer de enkel flink gaat zwellen.

Homeopathie
In het acute stadium kun je Arnica D6 gebruiken; begin daar direct mee nadat het letsel ontstaan is en neem 4x elk half uur 10 druppels. Daarna een aantal malen 10 druppels om het uur, tot de pijn en de zwelling verdwijnen. Arnica is een middel dat zwelling en blauwe verkleuring tegengaat, door het heropnemen van vocht en bloed in de bloedvaten te stimuleren. Daarom is Arnica bij bijna alle blessures een goed middel om mee te beginnen. Als het geblesseerde lichaamsdeel na de acute fase stijf wordt en je bij het begin van elke beweging pijn hebt, kun je Rhus toxicodendron D6 gebruiken, 3x daags 10 druppels. Daarmee zullen de stijfheid en de startpijn in de meeste gevallen snel verdwijnen. Bij sommige mensen blijft er daarna een zwak gevoel over, alsof je elk moment door het betreffende gewricht kunt zakken. Dan kun je
Calcium carbonicum D6 gebruiken, 3x daags 1-2 tabletten. Als de kneuzing op een bijzonder gevoelige plaats zit, en zenuwweefsel is beschadigd, neem dan ook Hypericum D6 in, 3x daags 10 druppels gedurende de eerste week.
Uitwendig: In het acute stadium Arniflor zalf gebruiken. Bij een beschadigde huid in plaats van Arniflor Belliflor gel kiezen. Bij een scheenbeenkneuzing past Ruta zalf heel goed (bij voorkeur dan ook Ruta D6 innemen, 3x daags 10 druppels). Een middel dat je uitwendig kunt gebruiken bij de nabehandeling van een kneuzing, is SRL gelei. Naar behoefte meermalen daags inmasseren.
 
Home