Welkom bij Stars Massageschool. Uniek in Twente. Niet dromen maar doen!

ERGE SPIERPIJN
 
Rhus Tox    Arnica

Naast de hiervoor beschreven spierblessures, zijn er nog een aantal spierklachten die minder verstrekkende gevolgen hebben. Eén van die ongemakken is spierpijn — meestal niet ernstig, maar wel heel vervelend. Jaarlijks krijgt ongeveer een kwart van onze bevolking te kampen met spierpijn, en dat gemiddeld tien keer per jaar. Elke sporter zal hier dus ongetwijfeld regelmatig last van hebben. Spierpijn is meestal een gevolg van overmatige inspanning of een kneuzing, maar kan ook veroorzaakt worden door een vitamine H tekort. Vitamine H (biotine) komt voor in o.a. eierdooier, melk, pinda's, eetbare paddestoelen en bloemkool. Andere verschijnselen van vitamine H tekort zijn: gebrek aan eetlust, vermoeidheid en schilferende, bleekgrijze huid. Biotine behoort tot de vitamine B-groep; je kunt deze vitamine als supplement vaak vinden in een vitamine B-complex. In de meeste gevallen is spierpijn te voorkomen door een goede opbouw van de training. Spierpijn of stijfheid van de spieren komt vaak door te intensief trainen of aan het begin van het sportseizoen, als de spieren enigszins uit vorm zijn. Spierpijn treedt meestal acht uur tot een dag na de inspanning op. Als de pijn zich beperkt tot één plaats, moet je er rekening mee houden dat er sprake kan zijn van een spierblessure. Rust en rustig bewegen helpen om de spierpijn af te laten nemen.

Homeopathie
Bij spierpijn kun je Arnica D6 en Rhus toxicodendron D6 gebruiken. Neem beide middelen 4x om en om in, het ene kwartier Arnica, het volgende kwartier Rhus. Daarna eventueel nog één of twee dagen 2x daags van beide middelen 10 druppels nemen, tot de spierpijn verdwenen is.
Als je spieren niet alleen pijnlijk, maar ook stijf zijn, kun je Bryonia D6 en
Rhus toxicodendron gebruiken, om en om, 4x elk half uur 10 druppels. Dan nog enkele dagen 2x daags 10 druppels van beide middelen innemen.
Uitwendig: Belliflor gel kun je gebruiken om de pijnlijke spieren mee te masseren, bij spierpijn na flink sporten. Deze gel kun je ook goed van tevoren gebruiken, om spierpijn zoveel mogelijk te voorkomen.
 
Home