Welkom bij Stars Massageschool. Uniek in Twente. Niet dromen maar doen!

KRAMP IN SPIER
 
Cuprum Pentarkan
 
Een ander veel voorkomend en vervelend verschijnsel is spierkramp.
Meestal is spierkramp het gevolg van overmatige inspanning van de spieren of stress. Zij kan echter ook optreden door overmatig mineralenverlies
(vooral van Kalium en Magnesium) of door uitdroging. Als je tijdens inspanning veel zweet, verlies je zowel vocht als mineralen. Om deze oorzaak van kramp te voorkomen, doe je er daarom goed aan zowel voor, tijdens als na het sporten voldoende water te drinken. Isotone dorstlessers bevatten daarnaast ook de nodige mineralen. Vooral bij zwemmen komt kramp vaak voor, meestal alleen in de kuit, maar soms ook in andere spieren. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook ‘s nachts in bed kun je plotseling geplaagd worden door een hevige kuitkramp. Je kuitspieren worden keihard en de pijn is hevig. Een dergelijke verkramping kan op dat moment worden veroorzaakt door een ongemakkelijke houding in bed, een onverwachte beweging in je slaap, door vermoeidheid of als je de dag ervoor een grote lichamelijke inspanning hebt geleverd.

Homeopathie

Een algemeen middel is Cuprum Pentarkan, goed te proberen als je regelmatig last hebt van spierkrampen: 3x daags 1 tablet. Specifiek voor kuitkramp is Cuprum aceticum D4, 3x daags 1-2 tabletten.
Uitwendig: een wrijvende massage, waarbij je Arniflor gelei of Bellifor gel als massagemiddel kunt gebruiken, en voorzichtige beweging kunnen de kramp opheffen.

Home