Welkom bij Stars Massageschool. Uniek in Twente. Niet dromen maar doen!

DOORZITTEN fietsers, Roeiers, Ruiters etc.

  Calendula

Bij weinig getrainde ruiters, fietsers en roeiers kan het zitvlak geïrriteerd raken als er een keer langdurig gesport wordt. Ook het dragen van een niet goed passende onderbroek of schurende kleding kan de oorzaak zijn.
In lichte gevallen is de huid alleen wat rood en schraal, maar in sommige gevallen kunnen open plekken ter grootte van een hand ontstaan. Zorg in die gevallen voor voldoende hygi├źne, houd de plekken goed schoon en dek ze eventueel af met een gaasje. Let er op dat het gaasje niet dubbel komt te zitten en gaat schuren, want daardoor verergert de kwaal alleen maar.

Homeopathie
Je kunt wat Calendula emulsie, Calendula tinctuur of Calendula zalf op het gaasje doen. Dit middel helpt om de pijn te verlichten, de huid te verzachten en de genezing van de open plekken te versnellen. Als het doorzitten tot open plekken heeft geleid, kun je Arnica D6 innemen. Neem de eerste dag om de twee uur 10 druppels, daarna 3x daags 10 druppels tot de klachten verdwenen zijn. Als je wel eens eerder last hebt gehad van doorzitplekken neem dan voor de volgende keer van tevoren 10 druppels Arnica D6 in, herhaal dat halverwege de rit of roeitocht en neem aan het eind van de dag nog eens 10 druppels.