Welkom bij Stars Massageschool. Uniek in Twente. Niet dromen maar doen!

LAGE RUGPIJN
 
Arnica   Rhus Tox
 
Rugpijn onder in je rug, lage rugpijn, is in de meeste gevallen een gevolg van overbelaste spieren of een verkeerde houding. Anders dat bij een aanval van spit. Spit uit zich in een plotseling optredende, hevige pijn in je onderrug.
Je bent niet in staat uit een stoel op te staan of uit een gebukte houding overeind te komen. Iedere poging om rechtop te komen mislukt en je moet in een gekromde houding blijven. Dikwijls treedt daarbij ook nog een bepaald gevoel van kou in je onderrug op. Gewoonlijk is dat gevoel aan één zijde sterker dan aan de andere. Deze toestand kan een paar dagen duren en zelfs chronisch worden. In dat geval kun je aan de spitaanval een pijnlijke spanning in je onderrug overhouden. Er zijn mensen die regelmatig een spitaanval hebben.
Het treedt dan meestal op als gevolg van overbelasting, wanneer ze iets zwaars optillen of snel bukken met een gelijktijdige draaiing van de wervelkolom.


Homeopathie

De homeopathie biedt Arnica D6 en Rhus toxicodendron D6, als je direct na het sporten pijn in je onderrug hebt. Neem dan 4x 10 druppels om en om, het eerste half uur Arnica, het tweede half uur Rhus enzovoort. In de volgende dagen van beide 2x daags 10 druppels. Arnica is het algemene middel voor kwetsuren,
Rhus toxicodendron hoort bij klachten door overbelasting.
Nux vomica D6 past bij een brandende lage rugpijn, die vooral erg is ‘s nachts tussen 3 en 4uur. Men kan zich bijna niet omdraaien in bed en moet eerst even rechtop gaan zitten. Dosering: 3x daags 1-2 tabletten of 10 druppels.
Bryo-Rhus complex helpt bij spit of ischias, met een reumatische pijn, waarbij kou en vocht de situatie verergeren.
Uitwendig kan de behandeling worden ondersteund met SRL gelei, als er sprake is van een spitaanval door overbelasting, reuma of kou.
Arnifor gelei helpt bij rugpijn door vastzittende spieren.