Welkom bij Stars Massageschool. Uniek in Twente. Niet dromen maar doen!

BEENVLIES
Ruta  Arnica
 
 
Om alle botten heen ligt een dun vlies, het beenvlies of periost.
Dat vlies is heel gevoelig, omdat er veel bloedvaten en zenuwuiteinden doorheen lopen.
Op sommige plaatsen liggende botten vlak onder de huid, zonder dat ze beschermd worden door spieren. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het scheenbeen, maar ook aan de zijkant van je onderarm. Als je een trap of harde bal tegen zo'n lichaamsdeel krijgt, kan het beenvlies gemakkelijk gekneusd raken. Juist omdat er zoveel zenuwuiteinden in het beenvlies lopen, is zo'n kneuzing vaak heel pijnlijk. Echter, omdat het vlies ook goed doorbloed is, geneest een dergelijke blessure vrij snel.

Homeopathie
Je kunt die genezing ondersteunen door direct na het oplopen van de blessure een aantal malen een dosis van 10 druppels Arnica D6 in te nemen.
Daarna is Ruta D6 het aangewezen middel, 3x daags 10 druppels, om Arnica op te volgen. Na een paar dagen ben je dan in de meeste gevallen van je blessure verlost.
 
BEENVLIESONTSTEKING
 
Ruta   Symphytum

Pijn aan het scheenbeen wordt in veel gevallen ook veroorzaakt door een ontsteking van het beenvlies. De pijn zit dan voornamelijk aan de binnenrand van het onderste deel van je scheenbeen. In rust heb je nergens last van, maar bij beweging komt de pijn terug. De oorzaak van een dergelijke ontsteking van het beenvlies kan gezocht worden in het hardlopen op een te harde ondergrond, te veel neerkomen op je voorvoet of je voet tijdens het lopen te veel naar binnen draaien. Een andere plaats waar regelmatig een ontsteking van het beenvlies voorkomt, is het schaambeen. Een dergelijke ontsteking kan optreden doordat de beide bekkenhelften ten opzichte van elkaar bewegen, bijvoorbeeld door een verkeerde balans tijdens het lopen. Natuurlijk gelden al deze zaken niet alleen voor lopen, maar ook voor springen. Bij een beenvliesontsteking moet je voorlopig niet sporten. De genezingstijd is vaak langduriger dan bij een kneuzing, reken maar op een paar weken. Wanneer de ontsteking eenmaal tot rust gekomen is, kun je heel voorzichtig en licht gaan trainen.
Daarbij is het belangrijk dat je zoveel mogelijk op een zachte ondergrond loopt en schoenen draagt die de schok van het neerkomen zoveel mogelijk opvangen. Vooral een goed verende hiel is van belang.

Homeopathie
Net als bij een kneuzing van het beenvlies, kun je bij een beenvliesontsteking Ruta D6 gebruiken, 3x daags 10 druppels. In dit geval is het goed om te kombineren met Symphytum D6 in dezelfde dosering. Daarnaast kun je uitwendig Belliflor gel gebruiken om je scheenbeen mee te masseren.