Welkom bij Stars Massageschool. Uniek in Twente. Niet dromen maar doen!

SLIJMBEURSONTSTEKING
 
Ruta   Cilicea  Apis Mellifica

Een andere regelmatig voorkomende gewrichtsblessure is een slijmbeursontsteking of bursitis.
Slijmbeurzen zijn kleine bindweefselkussentjes, waarin een kleine hoeveelheid smeermiddel aanwezig is. Zij liggen in de buurt van gewrichten, waar de pezen over het bot lopen, en vergemakkelijken daar de bewegingen van de pezen over het bot.
Het smeermiddel (synovia) houdt de pezen soepel, maar ook de slijmbeurs zelf. Zulke slijmbeurzen komen onder andere voor in het schoudergewricht, de knie en de elleboog. Bij een slijmbeursontsteking wordt te veel vocht geproduceerd, waardoor de slijmbeurs opzwelt. Een dergelijke ontsteking is in de meeste gevallen het gevolg van overbelasting, vaak veroorzaakt door een te grote inspanning bij een slechte conditie. De ontsteking ontwikkelt zich langzaam: eerst heb je alleen een naar gevoel in het gewricht, maar na een uur of zes wordt de pijn heviger. Andere verschijnselen zijn zwelling, roodheid en warmte rond het gewricht.

Homeopathie
Homeopathisch kun je de genezing ondersteunen met Ruta D6, als de pijn erger wordt door rust (opvallend!) en ‘s nachts. Als de ontsteking bijzonder hardnekkig is, kun je Apis mellifica D6 gebruiken en in het eindstadium kun je overgaan op Silicea D6. Voor alle drie de middelen geldt 3x daags 10 druppels of 1-2 tabletten.