Beschrijving & Prijs Bindweefsel Massage

Bindweefsel Massage Reflexzonetherapie 2 Dagen 
 
Afbeelding invoegen
 
Bindweefsel is het belangrijkste weefsel in ons lichaam die alles samen bindt. Het zit o.a. in huid, vetweefsel, spieren, pezen, gewrichtskapsel, gewrichtsbanden, bloedvaten, zenuwbanen (dus ook ruggemerg en hersenen), bot en niet te vergeten organen.
Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.
Zo'n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen' verminderen.
Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.
 
Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is bedoeld voor masseurs die zich verder willen ontwikkelen en hun aanbod aan massages willen vergroten. Deze cursus is bedoeld voor mensen die zich willen verdiepen in de massagetechnieken die gebruikt worden in een contourmassage.

Na deze cursus
Beheers je de massagetechnieken die nodig zijn om een bindweefselmassage uit te voeren.

Vooropleiding/toelatingseisen
Voor het volgen van deze cursus is massage-ervaring vereist.

Studieduur & lesgeld
2 Lesdagen van 10.00 tot +/- 16.15 uur.
Lesgeld: € 325,00 per persoon.  Inclusief 21% BTW.
  
Inclusief: gebruik koffie/thee, gebruik, massage-olie, en een Reader.
Exclusief: handdoeken (zelf meenemen 2 badlakens en 4 kleinere handdoeken)
Exclusief: lunch (zelf meenemen) (Koelkast en Magnetron aanwezig)
  
Aantal personen
Minimaal 2 personen / Maximaal 4 personen voor een optimale begeleiding, persoonlijke aandacht en privacy.

Certificaat
Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat.
 
Bindweefsel Massage