Niet dromen maar doen! Welkom bij Stars Massageschool.

Hoofdpijn- en Hoofdstress  Massage Ayurveda 
 
Afbeelding invoegen

Tijdens deze cursus leer je de juiste technieken voor het geven van deze bijzondere massage.
 
Een Ayurvedische Hoofdmassage is een massage waar het hoofd, de nek en de schouders aan bod komen. Het komt voort uit de Ayurveda en ook bij de Hoofdmassage wordt gewerkt op de drie dosha’s.
 
Er wordt gewerkt met kruidenolie die aangepast is op je gast.

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, stress en spanning. Deze hopen zich op in het hoofd, nek en schouders.
 
De blokkades opheffen door deze te masseren zorgt voor directe ontspanning. Tijdens de massage van de schouders wordt niet alleen voor ontspanning gezorgd, maar ook wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd. In deze cursus worden vele drukpunten en spieren behandeld.

Voor wie is de cursus bedoeld?
 
Heb je reeds ervaring in massages en wil je je massageaanbod graag uitbreiden, wil je kennis verkrijgen over Ayurveda en het behandelen van bepaalde (hoofdpijn) klachten?
Meld je dan nu aan!
 
Hoofdpijn
 
Hoofdpijn is een van de meest voorkomende pijnklachten. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking (naar schatting 90 procent) heeft af en toe hoofdpijn. Hoofdpijn is in de meeste gevallen een onschuldige en kortdurende klacht die meestal vanzelf weer verdwijnt. Soms is hoofdpijn echter zo erg dat normaal functioneren bijna onmogelijk is.

Soorten hoofdpijn
Migraine is een aanvalsgewijs optredende, meestal eenzijdige, matige of heftige, bonzende hoofdpijn.
Migraine ontstaat doordat de samenwerking tussen bloedvaten en zenuwbanen in de hersenen tijdelijk verstoord raakt. 
Sommige vrouwen krijgen steeds migraine rond de menstruatie.

(Spier)spanningshoofdpijn
Bij spanningshoofdpijn is de pijn tweezijdig en wordt ervaren als een doffe, drukkende pijn die als een band om het hoofd zit. De meest herkenbare klacht bij deze vorm van hoofdpijn is de pijnuitstraling vanuit de nek. Spanningshoofdpijn kan zowel incidenteel als chronisch voorkomen.
Ook bij deze vorm van hoofdpijn zijn er verschillende factoren die de klachten kunnen uitlokken, zoals stress en spanning, overbelasting van verschillende spieren, veelvuldig terugkerende bewegingen.
Een bijzondere vorm van spanningshoofdpijn is de ‘weekendhoofdpijn’ die juist ontstaat door ontspanning en een ander levensritme.

Chronisch dagelijkse hoofdpijn
Bij mensen die dagelijks vijf of meer kopjes/glazen cafeïne houdende dranken, zoals koffie, thee, ijsthee of cola drinken, kan chronische hoofdpijn ontstaan. Deze vorm van hoofdpijn verdwijnt na het minderen of stoppen van de inname van cafeïne houdende dranken.

Clusterhoofdpijn
Clusterhoofdpijn is een eenzijdige, heftige borende pijn die zich rondom of achter het oog concentreert. De aanvallen variëren zeer sterk, zowel de duur van de aanval, het aantal aanvallen per dag, als de duur van de periode (cluster) waarin deze aanvallen plaatsvinden kan verschillen. De periode kan variëren van enige weken tot enkele maanden, waarna een aanvalsvrije periode optreedt. Deze aanvalsvrije periode kan enkele maanden tot zelfs een aantal jaren duren. Het aantal aanvallen per dag kan variëren van twee tot acht. De aanval zelf kan 15 minuten tot drie uur duren. De pijn bij een aanval is extreem hevig en gaat gepaard met tranende, rode ogen, een verstopte neus en bewegingsdrang. Uit onderzoek is gebleken dat de aanvallen meestal ontstaan tijdens de slaap.
De aanvallen bij clusterhoofdpijn kunnen worden uitgelokt door vaatverwijdende stoffen, zoals alcohol en bepaalde geneesmiddelen en door lage zuurstofspanning, zoals in de bergen en bij vliegreizen.
In een enkel geval kan clusterhoofdpijn chronisch worden, waarbij jaren achtereen dagelijks aanvallen optreden.
  
Vooropleiding/toelatingseisen
Om de opleiding te volgen is massage-ervaring vereist.

Studieduur & lesgeld 
1 lesdag van 10.00 tot +/- 16.15 uur.  
Lesgeld: € 165,00 per persoon. 
Inclusief: gebruik koffie/thee, gebruik, massage-olie, en een Reader. 
Exclusief: handdoeken (zelf meenemen 2 badlakens en 4 kleinere handdoeken) 
Exclusief: Lunch (zelf meenemen) (Koelkast en Magnetron aanwezig)
  
Aantal personen 
Minimaal 2 personen / Maximaal 4 personen voor een optimale begeleiding, persoonlijke aandacht en privacy.

Certificaat
Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat