NIET DROMEN MAAR DOEN!

AYURVEDISCHE MASSAGE
 
Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo'n vijfduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus).

Binnen de Ayurveda betekent de afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de Ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten en is het onderdeel van een behandel programma of als voorbereiding op de pancha karma, de vijfvoudige reinigingsmethode.

Een echte Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft en smerende en medicinale werking. De Ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en het gezicht meegenomen worden. Deze massage kenmerkt zich doordat er rekening wordt gehouden met de constitutie van de persoon en zijn/haar specifieke klachten en eventuele pijn, in de vorm van massage techniek en de kruidenolie die gebruikt wordt.

De keuze voor specifieke oliën voor specifieke klachten als reuma en hoofdpijn werden al beschreven in de klassieke ayurvedische literatuur. De Ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd wordt op de fysieke structuur van de cliënt, Door de behandeling vande energiekanalen en de energiepunten heeft de Ayurvedische masssage een energetisch aspect. De masseur stemt middels meditatie af op de energie van de cliënt voor hij/zij de massage start.De Ayurvedsiche massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

De massage verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop; het bestrijd stress, vermoeidheid enslapeloosheid; het draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning; het helpt klachten te verminderen bij rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, fibromyalgie,burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

De Ayurvedsiche massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarbij wordt afgeraden om een (ayurvedische)massage te ondergaan: tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts en direct na het eten.

Een Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Massage-Prijs: is alleen te boeken voor een gehele lichaam massage; 60 minuten massage  € 60,00