Welkom bij Stars Massageschool. Uniek in Twente. Niet dromen maar doen!

NIEUWS:

Wij gaan samen met Symoves Opleidingen (www.fysionair.nl) een unieke start maken in Twente.
Zij verzorgen voor ons een aantal hele mooie aanvullende cursussen die ook door de NGS erkend en KTNO geaccrediteerd zijn.
 
Er is al een 3 daagse cursus MTC Medical Taping Cursus ingepland op: 
 
Naast de 3 daagse cursus Medical Taping Compleet komen er nog 6 cursussen Gewrichtstherapie.
 
Verder nieuws over meerdere cursussen, data en prijzen volgen snel.
 
De prijzen van de Stars Massageschool zijn inclusief 21% BTW.
Inclusief: Koffie, Thee.
Exclusief: Lunch. Magnetron en koelkast aanwezig
Broodjeszaak aan de overkant. 
 
NIEUW! Medical Taping Compleet

Alle in en outs van het Medical Tapen Compleet in 3 dagen.
U krijgt snel alle vaardigheden en de modernste inzichten over deze veel omvattende behandelmethode. Deze praktische cursus is samengesteld door Josya Sijmonsma. Sinds 1998 is zij betrokken geraakt bij de methode via de Japanner Kenzo Kase, een van de grondleggers van deze techniek. In samenwerking met een aantal Europese fysiotherapeuten heeft zij de Aziatische basistechniek verder uitgebreid, wat resulteerde in het Medical Taping Concept manual. Dit overzichtelijke naslagwerk van Josya heeft wereldwijd een grote boost aan deze methode gegeven. De totaal herziene versie verscheen in 2016. Het boek is vertaald in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en Roemeens. In deze driedaagse Medical Taping cursus komen alle technieken en theorieën aan bod. Na de twee eerste dagen kan de cursist op een zinvolle manier de basistechnieken van Medical Taping toepassen bij een brede variëteit van klachten of aandoeningen. Ongeveer twee weken later volgt dag 3. De cursist heeft in tussentijd enige ervaring kunnen opdoen, vragen en ervaringen uit de praktijk worden besproken. Verder komen op de derde dag een aantal aanvullende technieken aan de orde en wordt er dieper ingegaan op de meer complexe mogelijkheden van Medical Taping.Alle bekende technieken worden behandeld:Ligamentair: gewrichtsondersteuning, bijvoorbeeld na een enkeldistorsie;Myo-fasciaal: spieren activeren of ontspannen, bijvoorbeeld bij hypertonie door te veelinspanning of bij een musculaire disbalans;Segmentaal: organen beïnvloeden, bijvoorbeeld bij hooikoorts of bij menstruatie problemen;Lymfetapes: vochtafvoer bevorderend, bijvoorbeeld na een trauma, bij weefselirritatie, bij een bursitis of bij oedeem problemen;Fascie techniek: ofwel jiggle techniek, een krachtige techniek met veel toepassingsmogelijkheden, onder andere voor houdingscorrecties;Specifieke tapes: combinaties, verfijningen en variaties van bovenstaande technieken, met veel uiteenlopende mogelijkheden;Cross tapes: ook wel raster tape, bijvoorbeeld bij lokale pijnpunten en triggerpoints.Tijdens de cursus wordt ingegaan op de theoretische onderbouwing en komt de relevante wetenschappelijke literatuur aan de orde. Helemaal in lijn met de ketenzorg die momenteel door de verschillende beroepsgroepen wordt nagestreefd, is de cursus toegankelijk voor alle relevante beroepsgroepen.Op diverse momenten tijdens de cursus zullen er plenaire discussies zijn over onderwerpen zoals:
Evidence based en practice based;vergelijking met andere behandelmethodes;mag elke behandelaar deze technieken toepassen;wanneer moet er worden doorverwezen.

De kosten Compleet 3 dagen: € 450,- exclusief BTW. N.B. Stars Massageschool berekent 21% BTW = € 544,00 en exclusief lunch.
Wilt u alleen de tweedaagse basiscursus volgen? Het is mogelijk om alleen in te schrijven op de tweedaagse basiscursus.
Met deze basiscursus kunt u in de praktijk als beginnend taper met de basistechnieken aan de slag.
U kunt dat aangeven bij inschrijving bij de opmerkingen.

Kosten voor de basiscursus 2 dagen zijn €325,- exclusief BTW. N.B. Stars Massageschool berekent 21% BTW = € 393,25 en exclusief lunch.
Heeft u al eerder een basiscursus Medical Taping gevolgd? Als u al een tweedaagse basiscursus Medical Taping gevolgd heeft, is het mogelijk om in te voegen op de derde cursusdag. Op deze derde cursusdag komen met name de fascie technieken, de uitgebreide lymftapes en de specifieke tapes aan de orde. Een waardevolle aanvulling van de basiscursus Medical Taping! Dan kunt dat aangeven bij inschrijving bij de opmerkingen.

Kosten voor de derde dag € 175,- exclusief BTW. N.B. Stars Massageschool berekent 21% BTW = € 211,75 en exclusief lunch. 
 
Accreditatie
NGS: basis cursus 12 punten, derde dag 6 punten, 3 daagse 18 punten KTNO: nummer K9136
Overige informatie
Cursustijden: Elke dag aanvang 09:00 einde 17:00
Zelfstudie: 8 uur basis + 4 uur derde dag = totaal 12 uur
Voorwaarde: Anatomische kennis op het niveau van sportmassage, vergelijkbaar of hoger.
Toetsing: Er wordt geen toets afgenomen.
Inclusief: Syllabus, tape materiaal, lunch, koffie/thee en het officiële Sijmoves® Medical Taping certificaat en de gratis helpdesk.
N.B. IVS en Stars Massageschool verzorgt geen lunch (koelkast en magnetron aanwezig). Broodjeszaak aan de overkant.
 
Cursusdata:
Datum / Plaats 
15 + 16 + 29 juni Stars Massageschool Willemsgang 36 Almelo 

 
InschrijvenContact / Inschrijven