Welkom bij Stars Massageschool. Uniek in Twente. Niet dromen maar doen!

NIEUW
Mijn éénmans bedrijf "Stars Massageschool" is de laatste jaren uitgegroeid tot een prachtig Opleidingscentrum en Massageschool.
Het bedrijf gaat op 1 januari 2021 samen met "Böhmer Massage - Bowen Therapie", een Maatschap worden; er komen dus meerdere activiteiten onder één dak. 
 
Bowen Therapie

De Bowen Therapie is een zachte effectieve manuele behandelmethode. Doordat het zo’n zachte methode is kan het bij alle leeftijden worden toegepast. Het karakteristieke van de Bowen Therapie is dat het werkt op bindweefsel (fascie). Het wordt uitgevoerd door een lichte rolbeweging te maken op de huid over een spier of pees.
Hierdoor worden de zenuwreceptoren in de fascie geactiveerd.
De fascie bevindt zich in verschillende lagen tussen de huid en de spier (of orgaan) in. Maar het gaat door tot om ieder afzonderlijke spiercel. Zodoende is het met een Bowen behandeling mogelijk door middel van een kleine beweging door te dringen tot in het binnenste van een spier (of een orgaan).

De Bowen Therapie is op allerlei aandoeningen toepasbaar: 

 • Rugpijn
 • Nekpijn
 • Sportblessures
 • Slaapproblemen
 • Whiplashklachten
 • Schouderklachten
 • Artrose en gewrichtsklachten
 • Chronische vermoeidheid
 • Fibromyalgie 
 Zelf heb ik mij speciaal toegelegd op: 
 • Tinnitus
 • Astma
 • Chronische- en acute blessures
Graag wil ik mij even voorstellen.

Mijn naam is Jos Böhmer, ik ben geboren in 1962, ben getrouwd en heb 1 dochter.

Ik ben in 2013 begonnen met de opleiding tot wellnessmasseur. Gevolgd door de opleiding tot NGS sportmasseur, aangevuld met lymfedrainage, voetreflexologie, Lomi-Lomi massage en Hot Stone massage. Dit was afgerond in 2015. In datzelfde jaar ben ik begonnen aan de opleiding tot Bowentherapeut (diploma 2019). De Bowentherapie wordt door verschillende zorgverzekeraars vergoed in de aanvullende verzekering. Momenteel ben ik bezig om lid te worden van de beroepsvereniging NVST. Dit is een eis van de zorgverzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te kunnen komen.

Tijdens de opleiding wellness- en sportmassage ben ik gefascineerd geraakt door de anatomie en het functioneren van het menselijk lichaam. Na het behalen van mijn diploma sportmasseur wilde ik mij daar verder in verdiepen.

De opleiding tot Bowentherapeut heeft deze aspecten in zich. Het heeft mij de functionaliteit van het bindweefsel en bindweefsellagen (fascie) laten zien. Zo is mijn "passie voor fascie” ontstaan.
Wat mij hierbij sterk aanspreekt is de opkomst van de wetenschappelijke onderbouwing. Men onderzoekt de samenstelling en werking van fascie op diverse universiteiten.

Het werken met mensen en het kunnen bijdragen aan een stukje verbetering van de kwaliteit van leven brengt mij erg veel vreugde. Dit geef ik vorm geven in mijn praktijk Böhmer Massage. Gericht verwijs ik door naar bv. huisartsen of fysiotherapeuten als de klachten niet binnen mijn competenties vallen.  

De Bowen behandeling duurt zo’n 45 tot 60 minuten. De eerste keer wordt er een intake gedaan gevolgd door een korte basisbehandeling. Dit neemt zo’n 90 minuten in beslag. Er wordt gewerkt vanuit de holistische visie en er wordt geprobeerd de oorzaak van een klacht te achterhalen. De behandeling vindt plaats op de behandeltafel en wordt uitgevoerd op de blote huid of door dunne kleding heen. Tijdens de behandeling kunnen korte pauzes ingelast (2-3 minuten) worden. Dit is om de signaalwerking van het zenuwstelsel volledig zijn gang te laten gaan. In de meeste gevallen wordt een Bowen behandeling als aangenaam en bijzonder ontspannend ervaren. Vaak is na 3 tot 5 behandeling reeds een duidelijk resultaat merkbaar.
 
Afbeelding invoegen
 
Jos Böhmer 0681070203